Wat is jouw reden om een taal te leren?

Zo was er een cursist met een zoon in Australië en een Australische vriendin. Hoe fijn is het dan als je met hen allebei in het Engels kunt skypen.

Een andere cursist had een huisje gekocht in Frankrijk en daar moest het nodige aan verbouwd worden. Het gesprek met de aannemer in het Engels was voor beide partijen nogal lastig. Dus was het doel van de cursist om zelf een gesprek met de aannemer in het Frans te kunnen voeren. Cursist is samen met de docent aan het werk gegaan en heeft voor dit doel Franse bouwtermen en – materialen geleerd. Ook voor de docent een hele ontdekkingstocht!

En tot slot het verhaal van de cursist die werkte in een omgeving met veel buitenlandse studenten. Voordat ze met de cursus Engels begon, liep ze met een boog om een buitenlandse student heen. Stel je toch voor, dat hij/zij een vraag zou stellen? Engelse conversatielessen gaven haar het zelfvertrouwen om wel het gesprek aan te gaan. En hoe mooi is het dan, dat een jaar later deze cursist een introductiepraatje in het Engels houdt voor buitenlandse studenten. Een concreet resultaat waar de cursist samen met haar docent hard voor heeft gewerkt.

Omdat onze talencursussen gericht zijn op spreekvaardigheid en in mindere mate op schrijfvaardigheid, kun je heel goed jouw eigen doel in overleg met de docent in de cursus verweven.

Dus wat is jouw doel om een taal te leren? Mail jouw verhaal aan info@vuwwestbetuwe.nl. We zijn nieuwsgierig naar jouw ervaring!

Wat is jouw reden om een taal te leren?