Vrijwilliger worden?

Zin in een vrijwilligersfunctie?

We zoeken gastvrouwen en gastheren, een vicevoorzitter met PR/marketing achtergrond en een aanspreekpunt voor onze docenten. De activiteiten van de Volksuniversiteit worden gefaciliteerd door vrijwilligers. We zijn met een klein team en kunnen wel wat extra man-/vrouwkracht gebruiken!

Gastvrouw/-heer

Wil je graag onze cursisten en docenten welkom heten, en hen een prettige lesavond bezorgen? Dan is gastvrouw/-heer iets voor jou. De taken zijn beperkt, dus er is voldoende tijd voor de uitvoeren van eigen werkzaamheden tijdens de werkuren of het lezen van een tijdschrift onder het genot van een kopje koffie of thee.

Praktische informatie: afhankelijk van het aantal cursussen heb je 1xper week dienst. De diensten zijn van 20-22 uur van maandag tot en met donderdag, en bij uitzondering op de vrijdagavond. Uiteraard in overleg en alleen gedurende schoolweken. Locatie voor deze diensten is het Weeshuis in Culemborg.

Vicevoorzitter met PR/marketing achtergrond

Eind dit jaar verloopt de tweede bestuurstermijn van een van de leden. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid, die naast PR en marketing, ook graag de taak van vicevoorzitter op zich wil nemen.

De Volksuniversiteit is een bekend begrip in Nederland en ook in onze regio. Toch merken we dat het lastig is om nieuwe en andere doelgroepen te bereiken in de regio West Betuwe en dat het ons onvoldoende lukt om het cursusprogramma succesvol te promoten. We hebben een duidelijke en aansprekende website, versturen een maandelijkse nieuwsbief en laten regelmatig van ons horen op social media. We zijn van mening, dat er meerdere mogelijkheden zijn, maar kennis ontbreekt.

Vandaar dat we op zoek zijn naar een bestuurslid met ervaring op gebied van PR en marketing bij voorkeur in een vergelijkbare organisatie. Affiniteit met onderwijs en leeractiviteiten is een pre. Voor de uitvoering van PR en marketing activiteiten zijn 2 enthousiaste vrijwilligers beschikbaar.

Praktische informatie: het bestuur bestaat uit 5 leden. Uren voor deze functie zijn bijna volledig zelf in te delen. De bestuursvergadering is 1x per 2 maanden op de zaterdagochtend en kan ook online zijn. Voor deze functie is geen vrijwilligersvergoeding van toepassing.

Contactpersoon docenten

Heb je een achtergrond in het onderwijs, werk je graag zelfstandig en ben je graag de spin in het web? Dan is contactpersoon docenten iets voor jou. Samen met het bestuurslid/docentvertegenwoordiger, zijn de taken: eerste aanspreekpunt voor vragen van docenten, intake van nieuwe docenten, organiseren van proeflessen, docentenoverleg en jaarlijkse informatieochtend.

Praktische informatie: de uren voor deze functie zijn volledig zelf in te delen. Docentenoverleg is meestal op de zaterdagochtend en kan ook online zijn. Voor deze functie is geen vrijwilligersvergoeding van toepassing.

Interesse voor 1 van deze functies?

Mail ons jouw kwaliteiten en talenten en vervolgens gaan we samen in gesprek. We zien jouw gegevens graag tegemoet met een mailtje aan info@vuwestbetuwe.nl. Binnen 5 werkdagen nemen we contact op.