0345-650310
Cursuscode: Tale804Tl60

Pools vervolgcursus in Tiel

Pools vervolgcursus in Tiel
Cursuscode: Tale804Tl60

Polen is sinds 2004 lid van de Europese Unie. Sindsdien is het een stuk eenvoudiger om te reizen naar dit Midden-Europese land. En inderdaad steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Ze gaan er op vakantie naar toe, waar ze de fascinerende cultuur en geschiedenis van dit land ontdekken of doen in Polen zaken. Deze aspecten maken het voor veel mensen interessant om de Poolse taal te leren.

Heb je al kennis gemaakt met de Poolse taal tijdens een beginnerscursus A0/A1? Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus gaat door op de basiskennis die is geleerd tijdens de cursus Pools A0/A1. Heb je op een andere manier kennis opgedaan van het Pools? Ook dan kun je instromen. Neem hiervoor contact op met de Volksuniversiteit.

Gedurende deze cursus ga je verder om de basis van het Pools te leren. Je raak verder vertrouwd met de specifieke klank van deze vreemde taal en je leert de uitspraak en intonatie. Onder deskundige begeleiding bouw je de woordenschat op en leer je de spelling. In een rustig tempo maak je kennis met de fundamentele regels van het Pools.

Na afloop van deze cursus kan je eenvoudige gesprekken voeren. Je kan bijvoorbeeld jezelf voorstellen en naar iemands naam of leeftijd vragen. Je bent in staat simpele teksten te lezen en te begrijpen. Als je in het Pools wordt aangesproken, dan kan je op de juiste wijze reageren – iets ontkennen of bevestigen in alledaagse situaties.

Om het leerproces te bevorderen word je gevraagd om minimaal twee uur per week aan het huiswerk te besteden.

Zaterdag 20 januari 2018
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 15:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. M. (Mariusz) Arendt
15:00 - 17:00
Locatie: Leslocatie Tiel (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Mariusz) Arendt
M. (Mariusz) Arendt
Mariusz Arendt studeerde Duits aan de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznań, Polen. Daar heeft hij zijn mastergraad behaald in de studierichting Toegepaste Linguïstiek. Sinds 2007 is Mariusz Arendt woonachtig in Nederland. In 2009 kreeg hij de eerstegraads bevoegdheid leraar Duits voor het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en de orthopedagogisch-didactische centra. Hij is al ruim vijftien jaar als taaldocent werkzaam in het onderwijs. Hij doceert hoofdzakelijk Duits, maar ook Pools op diverse scholen en taalinstituten in Nederland.