Bestellijst

Geen bestellingen

Pools

Steeds meer mensen in Nederland zijn geïnteresseerd in de Poolse taal. Dit heeft onder andere te maken met de Poolse gastarbeiders die in Nederland werken. In een streek als de Betuwe werken jaarlijks vele Poolse arbeiders tijdens de fruitoogst. Het kan daarom zeer van pas komen om een woordje Pools te spreken. Volksuniversiteit West Betuwe biedt cursussen Pools voor beginners aan. Deze worden gegeven op onze leslocaties in West Betuwe, maar kunnen ook worden verzorgd bij een bedrijf.

Wil je meer informatie over een cursus Pools op locatie? Neem dan contact met ons op via: info@vuwestbetuwe.nl

Pools vervolgcursus A0/A1 in Tiel
Pools vervolgcursus A0/A1 in Tiel
Cursuscode: Tale802Tl65

Heb je al kennis gemaakt met de Poolse taal tijdens een beginnerscursus A0/A1? Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus gaat door op de basiskennis die is geleerd tijdens de cursus Pools A0/A1. Heb je op een andere manier kennis opgedaan van het Pools? Ook dan kun je instromen.

Meer informatie
Zaterdag 13 oktober 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 15:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 265,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. M. (Mariusz) Arendt
Boek: Op stap - Pools (klik hier voor meer informatie)
15:15 - 16:45
Locatie: Zinder / Bibliotheek Tiel (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >

Pools leren bij Volksuniversiteit West Betuwe

Bij Volksuniversiteit West Betuwe kun je op verschillende locaties Pools leren:

  • Culemborg
  • Tiel
  • Op locatie

 

Soorten cursussen Pools

Pools leren bij Volksuniversiteit West Betuwe kan op verschillende niveaus. We bieden een beginnerscursus voor mensen die nog geen enkele voorkennis hebben. Na de beginnerscursus kunnen cursisten doorstromen naar een verdiepingscursus.

Pools voor bedrijven

Volksuniversiteit West Betuwe organiseert, naast de standaard cursussen Pools, ook maatwerk cursussen. Deze kunnen worden ingezet door bedrijven die een cursus Pools aan willen bieden aan hun medewerkers. Dit kan van pas komen door de toenemende handel binnen Europa en door de inzet van Poolse gastarbeiders bij bijvoorbeeld de fruitbedrijven in de Betuwe. Een vakkundige docent geeft les op locatie of in één van de leslocaties van de Volksuniversiteit. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen bedrijven alleen of gezamenlijk een cursus Pools aanbieden voor medewerkers. Bedrijven kunnen hierbij deels zelf richting geven aan de inhoud van de cursus Pools.

Waarom Pools leren?

Een belangrijke reden om Pools te leren voor veel mensen is hierboven al beantwoord. Dat is namelijk vanwege de samenwerking met Poolse gastarbeiders in bedrijven. Met name de fruitbedrijven in de Betuwe werken veelvuldig met Poolse arbeiders. Doordat de Poolse medewerkers vaak gebrekkig Engels of Duits spreken is het handig zelf een woordje Pools te spreken.

Je kan echter om diverse redenen Pools leren. Misschien heb je familie of vrienden die Pools spreken, ga je op vakantie naar Polen of ben je toe aan een nieuwe uitdaging.