Bestellijst

Geen bestellingen

Arabisch

Arabisch leren start met het leren van het alfabet. Daarna leer je langzaam het Modern Standaard Arabisch (MSA). MSA is de formele en universele vorm van het Arabisch, het Arabisch van de officiële media. Belangrijke onderdelen bij het leren van Arabisch zijn: letterherkenning, klankleer (correcte uitspraak), woordstructuur (woordherkenning en -patronen) en woordenschat. Bij Volksuniversiteit West Betuwe kun je zowel een beginners- als een verdiepingscursus volgen.

Verdiepingscursus Arabisch
Verdiepingscursus Arabisch
Cursuscode: Tale602Cg02

Heb je kennis gemaakt met het Arabische alfabet of enige kennis over de taal verkregen en wil je meer te komen weten over de inhoud? Dan is deze cursus geschikt voor jou! 

Meer informatie
Woensdag 3 oktober 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 265,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A. (Aouatif) Boutayeb
20:30 - 22:00
Locaties: Het Weeshuis, Het Weeshuis (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >

Arabisch leren bij Volksuniversiteit West Betuwe

 Bij Volksuniversiteit West Betuwe kun je op verschillende locaties Arabisch leren:

  • Culemborg
  • Tiel
  • Leerdam

 

Soorten cursussen Arabisch

Arabisch leren bij Volksuniversiteit West Betuwe kan op verschillende niveaus. We bieden een beginnerscursus voor mensen die nog geen enkele voorkennis hebben. Deze cursus start met het leren van het alfabet. Het gaat hierbij om letterherkenning en klankleer. Als je het alfabet onder de knie hebt, gaat de cursus verder met het opbouwen van een woordenschat.

Heb je de beginnerscursus afgerond of heb je eerder een cursus Arabisch gevolgd? Dan kun je de verdiepingscursus Arabisch volgen. Tijdens de verdiepingscursus leer je onder andere meer over zinsoorten, zinsopbouw, grammaticaregels en het vervoegen van de werkwoorden. Je leert Arabisch spreken, schrijven en luisteren.

Waarom Arabisch leren?

Arabisch wordt gesproken door maar liefst 280 miljoen mensen in verschillende landen over de hele wereld. Ook in Nederland spreken mensen Arabisch. Arabisch is een eeuwenoude taal en kent een rijke historie. De taal wordt al vanaf de zevende eeuw gesproken. De Arabische proza is wereldberoemd. Een voorbeeld hiervan is het verhaal ‘Duizend-en-een-nacht’. Het bekendste Arabische werk is uiteraard de Koran. Naast dit heilig boek van de Islam is ook de Arabische poëzie erg belangrijk in het Arabische culturele erfgoed.

Ook in Nederland zijn woorden ontleend aan het Arabisch. Denk hierbij aan woorden als suiker (afkomstig van sukkar), koffie (afkomstig van qahwa) en cijfer (afkomstig van sifr).

Arabisch is dus een taal met een rijke historie, maar is tevens een taal die in de huidige samenleving veel wordt gebruikt. Door het leren van Arabisch krijg je inzicht in de historie. Ook kun je na een tijdje het nieuws volgen via Arabische nieuwsbronnen.