Samen naar Dolor y Gloria!

Docenten Spaans van de Volksuniversiteit – Ellis Bijlmakers en Ana Lia Estiz – organiseren in samenwerking met Theater de Fransche School een Spaanse filmavond op woensdag 4 december met de prachtige film: Dolor y Gloria. Uiteraard zijn alle deelnemers van cursussen Spaans van harte welkom en verder iedereen die de Spaanse taal spreekt, een warm hart toedraagt of gewoon zin heeft in een gezellige avond.

In deze nieuwe film Dolor y Gloria van de Spaanse meester Pedro Almodóvar blikt regisseur Salvador Mallo terug op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Regisseur Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op oude successen. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde deze 21ste film de meest persoonlijke tot nu toe met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

Deze film draait in Theater De Fransche School te Culemborg op woensdag 4 december om 20.00 uur. Toegangsprijs: 10,-

Samen naar Dolor y Gloria!