Cursuscode: Crea026Tl61

Cursus Striptekenen voor beginners

Cursus Striptekenen voor beginners
Cursuscode: Crea026Tl61

Iedereen leest wel eens stripverhalen. De spannende avonturen van Suske en Wiske, de grappige misverstanden van Donald Duck, de eerste verliefdheid in de Tina, je beleeft het allemaal in strips.

En in strips is alles mogelijk: pratende dieren, kleurrijke fantasiefiguren, bijzondere werelden en reizen in de tijd of ruimte. Je kunt het zo gek niet bedenken of een striptekenaar kan het tekenen.

Misschien wil je zelf ook graag stripverhalen gaan tekenen maar weet je niet goed hoe dat moet. Of je tekent al strips maar je kunt nog wel wat hulp gebruiken. Dan is deze cursus echt iets voor jou!

In deze cursus leer je de basistechnieken van het striptekenen, van schets tot stripfiguur. Je leert hoe je een leuk en herkenbaar stripfiguurtje kunt bedenken. En hoe je dit figuurtje alles kunt laten doen wat je wilt. Hoe je hem kunt laten zitten, lopen, dansen, zwaardvechten, fietsen, autorijden en nog veel meer. Ook heel belangrijk is dat je stripfiguurtje op alle plaatjes hetzelfde figuurtje is. Hoe kun je er voor zorgen dat je figuurtje altijd op zichzelf lijkt? Je leert hoe je met snelle schetsen een tekening kunt opbouwen en hoe je van deze schets een mooie tekening kunt maken.

De cursus wordt gegeven door de Tielse striptekenaar Arie van Vliet. Hij tekent onder andere de nieuwe stripverhalen van Tiels Flipje. Ga mee op ontdekkingsreis en beleef je eigen stripavontuur!

Materialen ontvang je van de docent, zoals papier, potloden, slijpers en gummen.

Daarnaast krijgt elke deelnemer na elke les een hand-out met de behandelde lesstof en aanvullende tips. In de eerste les krijgen ze elk ook een snelhechter om alle lesstof in te kunnen bewaren.

Woensdag 9 mei 2018
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 15:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 125,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Arie) van Vliet
15:30 - 17:00
Locatie: Voormalig Slachthuis Tiel (klik hier voor de adres gegevens)
A. (Arie) van Vliet
A. (Arie) van Vliet
Rond mijn achtste levensjaar ben ik begonnen met het tekenen van strips. In kleine schriftjes tekende ik mijn eigen avonturen van Suske en Wiske. De jaren daarop heb ik Suske en Wiske losgelaten en ben ik steeds meer een eigen stijl gaan ontwikkelen. Begin 1997 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en sindsdien werk ik als freelance striptekenaar, illustrator en cartoonist. Het bekendste werk van mijn hand zijn de stripboeken met de nieuwe avonturen van Tiels Flipje die vanaf 2002 zijn verschenen. In 2010 heb ik tijdens de Kinderboekenweek 25 workshops striptekenen gegeven aan schoolklassen. Het enthousiasme van de kinderen heeft me ertoe gezet om meer workshops en cursussen striptekenen te gaan geven. In de beginnerscursus zullen we stap voor stap de basistechnieken van het striptekenen gaan leren, met als doel een eigen stripfiguur te ontwikkelen en daarmee een eerste korte strip te maken.