0345-650310
Cursuscode: Pers026Lm40

Cursus Troost van de filosofie

Cursus Troost van de filosofie
Cursuscode: Pers026Lm40

In de cursus Troost van de Filosofie ga je aan de slag met filosofie. De basis is het boek De troost van de Filosofie van Alain de Botton.

Je hoeft voor deze cursus geen ervaring te hebben met filosofie maar wel de bereidheid je actief te verwonderen. Je maakt kennis met wat filosofie is en je maakt kennis met een aantal grote filosofen uit verschillende periodes. Je gaat zelf filosoferen en in dialoog. De socratische gespreksmethode zal onder de aandacht komen. 


Hoe kunnen we filosofie toepasbaar maken op vragen uit het dagelijks leven ? 
Jezelf verwonderen over moeilijkheden in het dagelijks bestaan en hoe grote filosofen deze in een nieuw en verfrissend daglicht plaatsen. In deze cursus ga je actief aan de slag om eigen zinsvragen te formuleren door middel van dialoog en eenvoudige opdrachten.  
Het doel van de cursus is onthullen waar de filosofie praktisch nut kan hebben. 
Aan de orde komen grote filosofen als Socrates Epicures Montaigne Seneca Schopenhauer en Nietzsche.

 

Donderdag 8 maart 2018
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 15:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Mariska) Horster
15:00 - 17:00
Locatie: Stadspodium GO (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Mariska) Horster
M. (Mariska) Horster
Ik denk dus ik ben.... ( Descartes) : ik laat me inspireren door het gedachtegoed van klassieke en hedendaagse filosofen. Vanuit een vragende, verwonderde houding kijken naar vanzelfsprekendheden is wat ik doe. Dit laat ook zien wie ik ben. Gedachten laten komen en gaan, zelf denken zonder oordeel zonder pasklare antwoorden of oplossingen. 'Het niet weten' mag er zijn. Inspirerend is voor mij: 'In dialoog met elkaar komen tot wijsheid'. Speelse activerende werkvormen stimuleren om met elkaar te filosoferen over tijd, geluk, verandering, twijfel en andere levensthema's. Mijn bagage als docent Filosofie en Filosofisch counceler heb ik opgedaan aan de Academie voor Geesteswetenschappen te Utrecht 2013-2017 Ik heb ruim twintig jaar onderwijservaring bij OMO en KW1C 1993-2013. Ik ben initiatiefnemer en leider van 'Filosofisch Café Voltaire' in DenBosch. 2013-2017.