Nieuws

Vakantie

Vakantiesluiting

12 juli 2018

Vakantiesluiting

 
Onze vrijwilligers, docenten en hoofdcoordinator genieten van een welverdiende vakantie van 14 juli t/m 26 augustus. Daarna is ons kantoor weer geopend. De meeste langlopende cursussen starten rond 1 oktober, zodat ook late vakantiegangers kunnen deelnemen aan onze cursussen, lezingen en workshops.
 
Lees meer
Programmaboekje 2018-2019

Nieuw Najaarsprogramma, profiteer tot 1 juli van € 10,- vroegboekkorting

27 juni 2018

Ons nieuwe najaarsprogramma staat online. Boek nu een taalcursus, kookworkshop, lezing, kruidenwandeling of schildercursus, keuze genoeg!

Voor cursisten die afgelopen jaar een langlopende cursus bij ons volgden en opnieuw een langlopende cursus boeken, geldt een vroegboekkorting van € 10,00 per boeking. Deze korting is geldig tot 1 juli aanstaande, dus schrijf je snel in!

Lees meer

Zaterdag 2 juni: Tuindag in Het Weeshuis

29 mei 2018

Welkom bij de Tuindag in Het Weeshuis. Geniet van de diverse gratis programma-onderdelen. Leuk en leerzaam voor de hele familie!

Lees meer
AVG

Privacy wetgeving en uw Volksuniversiteit West Betuwe

25 mei 2018

Per 25 mei is de nieuwe wetgeving inzake bescherming persoonsgegevens van kracht (Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG). Deze wetgeving is ook van toepassing voor Volksuniversiteiten. Wij zijn altijd zorgvuldig met de persoonlijke gegevens van onze cursisten omgegaan en zullen dit ook blijven doen. In het kader van deze AVG hebben wij een privacyreglement opgesteld, zodat u op de hoogte bent van de wijze waarop wij cursistgegevens verwerken.

Lees meer

Nieuw Zomerprogramma

17 april 2018

Nog even je talenkennis bijspijkeren voor de vakantie? Zin om lekker buiten kruiden te plukken, te schilderen of tekenen? Toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk ons aanbod voor de maanden mei en juni en boek nu een van de inspirerende lezingen, workshops of korte cursussen!

Lees meer

Penningmeester gezocht!

22 maart 2018

VACATURE PENNINGMEESTER

Stichting Volksuniversiteit West Betuwe biedt een breed cursus-, workshop- en lezingenprogramma aan voor volwassenen in regio Rivierenland (Culemborg, Geldermalsen, Tiel, Beesd en Leerdam). De organisatie van de activiteiten van de Volksuniversiteit is in handen van de hoofdcoördinator en een team van enthousiaste vrijwilligers. Het kantoor is gevestigd in het historische Elisabeth Weeshuis te Culemborg.

Lees meer
Atelier

Nieuwe inrichting Atelier

18 september 2017

Deze zomer heeft het Atelier een opknapbeurt gehad. De muren zijn geschilderd, er zijn speciale schapjes aan de muren gemaakt en er is de mogelijkheid om schilderijen op te hangen. Ook is er een kast gebouwd rondom de wasbak. Het Atelier wordt veel gebruikt voor schilder- en tekencursussen. Daarnaast is er iedere maandag Werelddans en zijn er regelmatig lezingen. Ook is het mogelijk om het Atelier te huren voor een activiteit of evenement.

Lees meer
Open dag Volksuniversiteit West Betuwe

Gezellige open dag Volksuniversiteit in Het Weeshuis

12 september 2017

Zaterdag 9 september was de open dag van Volksuniversiteit West Betuwe in Het Weeshuis in Culemborg. Vanaf 12:30 uur kon iedereen langs komen om kennis te maken met de aanwezige docenten. De talendocenten waren aanwezig voor intakes voor de talencursussen.

Lees meer

Tweede plaats Digitaalstrijd VU West Betuwe

08 september 2017

Maandag 4 september heeft Volksuniversiteit West Betuwe meegedaan aan de voorronde van de Digitaalstrijd in Culemborg. Met het evenement wordt geld opgehaald voor het bestrijden van laaggeletterdheid.

Een team van drie personen, Nicole (bestuurslid), Ton (vrijwilliger) en Veronique (Hoofdcoördinator) streed tegen 6 andere teams uit de stad. De strijd bestond uit een dictee (zie hieronder) gemaakt door Ronald Giphart en 20 meerkeuzevragen. VU West Betuwe moest alleen de Taalvreters voor zich dulden. Zij gaan door naar de finale op 26 oktober. 

Lees meer
VU tv campagne

Televisiecampagne Volksuniversiteiten

04 september 2017

 

De nieuwe publiciteitscampagne van de Volksuniversiteiten via STER & Cultuur en STER & Carrière is van start gegaan. Van maandag 21 augustus tot 2 september 2017 zijn de spotjes op de Nederlandse publieke zenders te zien zijn. De start van de campagne valt samen met de lancering van de vernieuwde website www.volksuniversiteit.nl. Nu is via deze website van de Volksuniversiteiten het cursusaanbod nog makkelijker te doorzoeken, zodat iedereen snel kan vinden wat hij zoekt.

Bekijk de filmpjes hieronder.

Lees meer

Pagina's