Bestellijst

Geen bestellingen

Mens en Maatschappij

De activiteiten in deze categorie hebben alles te maken met persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling. Het zijn workshops en cursussen waarbij aandacht voor jezelf centraal staat of waarbij het draait om persoonlijke ontwikkeling. Dat kan op een actieve manier in de vorm van yoga, maar ook in een vorm waarbij het draait om communicatie. Het aanbod varieert van een cursus voetreflex tot een workshop belastingaangifte en van mindfulness tot een workshop Excel. Kortom, activiteiten om jezelf te (her-)ontdekken!

Wil je fit en vitaal blijven? De Volksuniversiteit biedt verschillende cursussen en workshops die gezond zijn voor lichaam en geest. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Yoga, Mindfulness of Tai Chi. Ook geven we al jaren de cursus Werelddans. Iedere maandagochtend om 9:30 uur start een groep cursisten de week met dans en muziek, onder begeleiding van een dansdocente.

Lees meer

Hoe kijk je tegen het leven aan? Wat is voor jou belangrijk? Dat zijn vragen die centraal staan bij levensbeschouwing. Het kunnen filosofische vraagstukken zijn, maar tevens meer spirituele. 

Lees meer

Eigenlijk past iedere cursus onder persoonlijke ontwikkeling. Hier vind je in het bijzonder cursussen die te maken hebben met de ontwikkeling van de geest, het opdoen van nieuwe kennis en het toepassen hiervan in de praktijk. 

Lees meer

Een cursus waarin je meer te weten komt over een bepaalde godsdienst of een lezing met over hoe er vroeger werd omgegaan met het geloof. Spiritualiteit kan echter ook verscholen gaan in een cursus Yoga, Tai Chi of Mindfulness. Deze cursussen prikkelen de geest.

Lees meer

Soorten cursussen Mens en maatschappij

Mens en maatschappij is een breed thema. We maken onderscheid tussen verschillende subcategorieën:

  • Gezondheid en bewegen
  • Levensbeschouwing
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Spiritualiteit

Bij gezondheid en bewegen kun je denken aan een cursus Yoga, een cursus Mindfulness, cursus In drie maanden naar minder stress en een workshop handlezen. Bij persoonlijke ontwikkeling kun je tevens denken aan deze cursussen, maar bieden we ook meer praktische cursussen aan, zoals een cursus Excel voor beginners of een workshop belastingaangifte voor particulieren. Onder spiritualiteit vindt je bijvoorbeeld een cursus Tai Chi of Chinese gezondheidsoefeningen.