Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: Lezi027Cg00

Lezing Toekomst Europese Unie na de Brexit

Lezing Toekomst Europese Unie na de Brexit
Cursuscode: Lezi027Cg00

Op 29 maart 2019 is de Brexit een feit en verlaat Groot-Brittannië de EU. In deze lezing gaat EU-deskundige Walter Pfeil in op de gevolgen van deze Brexit voor zowel Engeland als voor de Unie. De lezing start met een korte inleiding, waarin wordt verteld wat je niet op het NOS-journaal hoort. Wat maakt de EU uniek? Wat zijn haar krachtbronnen? Hoe gaat zij te werk? Op basis van welke rechtsgrondslag? Wat wil ze bereiken? En wat betekent zij voor de rest van de wereld? Vervolgens schakelen we over naar de actualiteit. Wat zijn de gevolgen van de Brexit. Wat biedt zij voor kansen? Hoe is de reactie van de overige 27 EU-lidstaten? Na een diepgaande blik in de spiegel hebben zij gekozen voor de vlucht naar voren en verdieping van de onderlinge samenwerking. De hervormingsvoorstellen, inclusief de standpunten van onze Europarlementariërs komen aan bod. 
De lezing wordt afgesloten met een blik op de aanstaande Europese verkiezingen. Op basis van persoonlijke interviews geven de parlementariërs aan wat u zelf het beste kan doen om het beleid in Europa te beïnvloeden. Tijdens de lezing is er volop ruimte voor het stellen van vragen.

Maandag 25 maart 2019
1 lezing van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50
Dhr. W.G. (Walter) Pfeil
19:30 - 22:00
Locatie: Het Weeshuis (klik hier voor de adres gegevens)
W.G. (Walter) Pfeil
W.G. (Walter) Pfeil
Drs. Walter Pfeil (59) is Europa-deskundige en als algemeen directeur verbonden aan de Stichting EU Research en Educatie. Sinds 1995 houdt hij zich vanuit een onafhankelijke positie bezig met Europa. Stichting Eured verzorgt gastlessen, lezingen en cursussen en verstrekt advies. Zij richt zich op het verkleinen van de kloof tussen Brussel en de Europese burger.