Bestellijst

Geen bestellingen

Kunst cultuur en wetenschap

Over kunst en cultuur raak je nooit uitgepraat. Onze docenten en professionals delen graag hun enthousiasme over hun vakgebied met jou. Of het nu gaat om schilderkunst, steden of gebouwen. Onze lezingen sluiten vaak aan bij actuele exposities en thema's. Een lezing is zo een mooie voorbereiding op een bezoek aan een museum of geeft juist extra informatie om na te genieten.

Speciale aandacht vragen we voor het Wetenschapscafé. In samenwerking met scholengemeenschap KWC organiseren we lezingen over onderwerpen uit de wetenschap die jong en oud bezig houden. Jongeren kunnen de lezingen voor een speciaal tarief bijwonen.

Een lezing over architectuur, een cursus over bouwstijlen of een wandeling langs bijzondere gebouwen. In deze categorie tref je alles wat met architectuur te maken heeft. 

Lees meer
Binnenkort: Architectuur
Lezingencyclus Tielologie voorja... 7 x op Wo. 20-03-2019 19:30 - 21:30

Wat is er leuker dan praten over kunst, architectuur en cultuur? Inderdaad, het praten combineren met een bezoek. Dat kan tijdens onze excursies. Bij een excursie vertelt een kundige gids achtergrondinformatie over gebouwen, kunst of cultuur en kun je dit tegelijkertijd bewonderen.

Lees meer
Binnenkort: Excursie
Lezingencyclus Tielologie voorja... 7 x op Wo. 20-03-2019 19:30 - 21:30

Het verleden heeft veel geheimen. Soms worden deze geheimen onthuld door historici die honderduit kunnen vertellen over het verleden. Bijvoorbeeld over de renaissance, over het Rusland van vroeger of over de geschiedenis van een stad of streek. Tijdens onze lezingen en cursussen komt je veel te weten over een onbekend verleden.

Lees meer
Binnenkort: Geschiedenis
Lezingencyclus Tielologie voorja... 7 x op Wo. 20-03-2019 19:30 - 21:30

Regelmatig organiseren we lezingen die ingaan op kunst en cultuur. Zo geeft één van onze docenten lezingen, waarbij ze tentoonstellingen in musea behandelt. Een erg leuke voorbereiding voor een museumbezoek. Ook geven we cursussen waarin je meer leert over een bepaalde stroming of cultuur.

Lees meer
Binnenkort: Kunst en cultuur
Lezingencyclus Tielologie voorja... 7 x op Wo. 20-03-2019 19:30 - 21:30

Ieder land heeft een eigen cultuur, maar ook iedere stad en ieder volk kent eigen tradities en gebruiken. Wil je hier meer over leren? Woon dan een lezing bij die gaat over een specifiek gebied en de geschiedenis daarvan. In verschillende workshops leer je daarnaast samen met de taal ook de cultuur van een land kennen.

Lees meer
Binnenkort: Landen, volken en steden
Lezingencyclus Tielologie voorja... 7 x op Wo. 20-03-2019 19:30 - 21:30
Werelddans voor 50+ers 02-09-2019

Hou je van lezen? Of misschien van poëzie? We organiseren ieder jaar een aantal leeskringen. In de Nederlandse leeskring lees je literatuur in het Nederlands. De schrijvers komen echter van over de hele wereld. Er is ook een Engelse en Franse leeskring voor de liefhebbers.

Lees meer
Binnenkort: Literatuur
Leeskring Nederlandse Taal 27-09-2019

Onderdeel van kunst en cultuur is muziek. Dit kan klassieke muziek zijn, maar ook popmuziek. Iedere soort heeft zijn eigen geschiedenis en een eigen verhaal.

Lees meer
Binnenkort: Muziek
Werelddans voor 50+ers 02-09-2019

Lezingen en cursussen over kunstgeschiedenis, filosofie en architectuur zijn nauw verbonden met de wetenschap. Kundige docenten vertellen over onderwerpen waar zij veel vanaf weten en onderzoek naar gedaan hebben. Jaarlijks organiseren we daarnaast een aantal wetenschapscafé’s. Tijdens het wetenschapscafé staat een wetenschappelijk thema centraal dat wordt toegelicht door een deskundige.

Lees meer

Soorten cursussen Kunst, Cultuur en Wetenschap

Een cursus kunstgeschiedenis, een cursus filosofie of een lezing over architectuur of geschiedenis. Kunst, Cultuur en Wetenschap is een breed thema met een groot cursusaanbod. De Volksuniversiteit biedt zowel lezingen als cursussen aan over specifieke onderwerpen. De onderwerpen kunnen we onderverdelen in de volgende subcategorieën:

  • Architectuur
  • Beeldende kunst
  • Excursies
  • Geschiedenis
  • Landen, volken en steden
  • Literatuur
  • Wetenschapscafé’s

De cursussen en lezingen worden gegeven door vakinhoudelijke docenten die veel kunnen vertellen over de onderwerpen en vaak zijn afgestudeerd op de thema’s.

Wetenschapscafé

In samenwerking met scholengemeenschap KWC organiseren we een aantal keer per jaar een wetenschapscafé. Dit zijn lezingen over onderwerpen uit de wetenschap die oud en jong bezig houden. Een wetenschapscafé is dé manier om samen met zoon of dochter naar een boeiende lezing te gaan over een wetenschappelijk thema. Om dit te stimuleren bieden we deze lezingen aan voor een speciaal tarief.