Inschrijven

 • Beweging

  Wil je fit en vitaal blijven? De Volksuniversiteit West Betuwe organiseert in het Weeshuis cursussen Hatha yoga en werelddans. De manier om op een gezellige wijze te werken aan een soepel lichaam. Beide cursussen prikkelen zowel lichaam als geest.

 • Creatief

  Creatief bezig zijn, dat is dé manier om te ontspannen. Niet voor niets organiseren we jaarlijks meerdere creatieve cursussen, zoals tekenen, interieur styling of fotografie.

 • Engels

  Engels is een wereldtaal en daardoor kun je je met Engels bijna overal verstaanbaar maken. Dit is handig als je op vakantie gaat, maar ook als je zaken doet met bedrijven in het buitenland.
  Wil je Engels leren? Dan biedt de Volksuniversiteit West Betuwe diverse cursussen Engels aan. Je kan bij ons Engels leren op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderde. De nadruk ligt in veel van onze cursussen op spreken en lezen, maar er is uiteraard ook aandacht voor grammatica. Engels leren is niet alleen erg nuttig om je verstaanbaar te maken, maar is ook nog eens erg leuk.

 • Fotografie

  Fotograferen is een geliefde hobby voor velen. Dit kan natuurlijk met je smartphone, maar de mooiste foto’s maak je toch wel met een echte fotocamera. De spiegelreflexcamera kent vele mogelijkheden. Niet voor niets zijn er daarom verschillende cursussen om de werking van de camera onder de knie te krijgen.

 • Frans

  Bij Volksuniversiteit West-Betuwe leer je je verstaanbaar maken in het Frans op meerdere niveaus. Voor de al wat meer gevorderde spreker bieden we A1/A2, waarbij met een methode voor volwassenen wordt gewerkt en er aandacht is voor luisteren, lezen, spreken, schrijven en ook voor grammatica en woordjes leren.
  Voor de nóg meer gevorderde spreker is er de B1/B2-cursus waar de focus puur op conversatie ligt.

 • Hatha Yoga

  Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent eenheid. Yoga brengt je zowel geestelijk als lichamelijk in balans. De oefeningen geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel gevoel van ontspanning. Je komt meer in harmonie met jezelf en je omgeving. Hatha yoga is geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden.

 • Italiaans

  Wil jij Italiaans leren? Dan ben je bij de Volksuniversiteit West Betuwe aan het juiste adres. Wij bieden cursussen Italiaans aan in Culemborg, Geldermalsen en Tiel. Beginner of ervaren: als je meer wilt leren over de taal en de cultuur van het prachtige Italië, dan ben je bij de Volksuniversiteit op het juiste adres. Onze vakkundige docenten geven les op verschillende niveaus. Zij geven zowel conversatiecursussen als cursussen die meer aandacht hebben voor grammatica, lezen en schrijven.

 • Japans

  Nieuw bij de Volksuniversiteit West Betuwe! Een cursus Japans om de basisbeginselen van de taal te leren en meer te weten te komen over deze bijzondere cultuur en land.

 • Russisch

  Het leren van Russisch start met het leren van het Cyrillisch alfabet (Азбука). Dit alfabet wordt ook gebruikt in andere Slavische talen. Als je eenmaal het alfabet kent, kun je je de taal verder eigen maken: je woordenschat, grammatica en spreekvaardigheid. Uiteraard neemt de docent je ook mee in de cultuur, gewoontes en tradities van het land.

 • Schilderen

  Ieder jaar hebben we cursussenschilderen. Deze cursussen zijn voor alle niveaus: van beginner tot gevorderden. Het doel en opzet van iedere cursus is wel steeds anders. Zo kun je in ene cursus vrij aan de slag en is de andere meer gericht op specifieke opdrachten.

 • Spaans

  Wil jij Spaans leren? Dan ben je bij de Volksuniversiteit West Betuwe aan het juiste adres. Onze vakkundige docenten geven les op verschillende niveaus. Je kunt bij ons als beginner starten, maar ook voor diegene die het Spaans al (redelijk) beheersen bieden we een passende cursus. Wil je alleen conversatie of meer aandacht voor grammatica, lezen en schrijven? Zie hieronder alle mogelijkheden.

 • Talen

  Al vele jaren organiseren we cursussen voor verschillende talen op diverse niveaus. We hanteren daarbij de niveaus van het Europees referentiekader. Voor deze talencursussen werken we samen met gekwalificeerde docenten en hanteren we specifieke lesmethoden. Tijdens de lessen is er aandacht voor spreken, luisteren en grammatica. Afhankelijk van het niveau ligt de nadruk op de spreek- of schrijfvaardigheid. Twijfel je over het juiste instapniveau? Neem dan contact met ons op, dan zorgen wij, in overleg met de docent, dat je in de juiste groep terecht komt.

 • Voorjaar-Zomer 2020

  Het programma voor het voorjaar is klaar. Inschrijving is geopend!

 • Powered by Events Manager