Bestellijst

Geen bestellingen

Culinair

Sta je graag in de keuken en ben je op zoek naar nieuwe smaakcombinaties en gerechten? Dan biedt een kookworkshop of een kookcursus uitkomst. In korte tijd leer je nieuwe gerechten uit een bepaalde keuken. De kok leert je welke kruiden je kan gebruiken en hoe je gerechten het beste kan bereiden. Tijdens de kookworkshop of cursus ga je samen aan de slag. Koken is niet alleen leerzaam, maar het is ook nog eens erg gezellig. Na afloop van de kookbijeenkomst wordt er samen gegeten. Heb je bepaalde allergieën? Neem dan van te voren contact op met de Volksuniversiteit West Betuwe.

Tijdens een culinaire cursus duik je een aantal weken in de keuken van een bepaald land. Iedere les leer je meer over kruiden, smaken en combinaties. Aan het einde van de cursus ben je helemaal thuis in de smaken van het land en kun je je familie en vrienden verrassen met een heerlijk diner.

Lees meer

Tijdens een culinaire workshop leer je in een paar uur de basiskennis voor een bepaald type gerecht of van een specifieke keuken. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van verschillende soepen, tapas of een introductie in de Afrikaanse keuken. 

Lees meer

Tijdens de kookcursussen en workshops staan lekker eten en gezelligheid centraal. Met de groep ga je aan de slag om de verschillende recepten te bereiden. Jullie sluiten de  avond af met een gezamenlijk diner. Tijdens de kookcursussen kun je veel inspiratie opdoen om thuis mee aan de slag te gaan. Ervaring met het soort gerechten dat bereid wordt, is niet nodig. Je moet het wel leuk vinden om in de keuken te staan. 

Soorten kookcursussen en workshops

De Volksuniversiteit West Betuwe biedt verschillende kookcursussen en workshops aan op diverse locaties. Zo hebben we cursussen in Culemborg, Geldermalsen, Tiel en Beesd. Het type kookcursussen dat we geven varieert van Grieks tot Surinaams. Ieder seizoen zijn er weer nieuwe cursussen, deze wisselen per jaar. Voorbeelden hier van zijn:

  • Surinaams koken
  • De smaak van Griekenland
  • Snoepen van soepen
  • Spreads en borrelhapjes
  • Tapas met streekproducten
  • Wijnproeverij en wijn maken
  • Afrikaans koken
  • Zoete baksels