Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: Crea007Tl65

Digitaal Fotograferen in Tiel

Digitaal Fotograferen in Tiel
Cursuscode: Crea007Tl65

Waarom zijn mijn (vakantie)foto´s niet zo mooi als ik zou willen? Betere foto´s leren maken? Dan is deze cursus echt iets voor jou!
Je leert in deze cursus omgaan met licht , diafragma, sluitertijd, brandpuntafstand, scherpstellen, perspectief, compositei, werken met licht, mensen fotograferen, landschapeen fotograferen, presenteren. Ook krijg je wat technische informatie over het digitaal fotograferen.
Deze cursus kent een praktische benadering met ruimte voor eigen inbreng. Regelmatig worden gerichte opdrachten gegeven en besproken.

Deze cursus is voor iedereen die een digitale camera heeft en beter wil leren fotograferen.

Nodig: Digitale camera met handleiding, volle batterij en een USB Stick.

Dinsdag 29 januari 2019
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 162,50 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les. Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. E.J.M. (Egid) Pinckaers
19:30 - 21:30
Locatie: Dynamiek (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
E.J.M. (Egid) Pinckaers
E.J.M. (Egid) Pinckaers
Mijn naam is Egid Pinckaers. Al zolang ik mij kan herinneren, ben ik besmet met het fotografievirus. Het begon in de zwart-wit doka van mijn vader, in een grote inbouwkast. Later, vanaf ongeveer mijn 6e jaar, ook als beginnend fotograaf. Met een door mijn vader afgedankte Kodak balg-camera uit 1949 heb ik de beginselen van het fotograferen geleerd. Alles handmatig: met de belichtingsmeter de juiste sluitertijd/diafragma combinatie bepalen, afpassen hoeveel meter de afstand was en dit alles vervolgens op de camera instellen. Vervolgens de lens spannen en afdrukken! En dan mocht er niet te veel mis gaan: de filmrolletjes waren zo vol met die 6 bij 9 negatieven! Toen mijn vader weer aan een nieuwe camera toe was, heb ik zijn Yashica Sfinx mogen gebruiken. Een hele vooruitgang: een halfautomatische camera met ingebouwde belichtingsmeter en door de zoeker scherpstellen! Toen ik eenmaal zelf wat geld had vergaard met diverse vakantie- en zaterdagbaantjes kon ik mijn eerste eigen camera kopen: een Canon AE-1. De foto-uitrusting groeide vervolgens gestaag met mooie objectieven, een macro-balg en nieuwe camera???s. Door het faillissement van mijn toenmalig werkgever, ben ik in 2003 voor mezelf begonnen. In 2005 heb ik mij als zelfstandig fotograaf in Culemborg gevestigd onder de naam M+E Producties. Naast het maken van foto???s voor bedrijven, organisaties en particulieren, geef ik ook nog steeds les. Zo verzorg ik onder andere voor de Volksuniversiteit West Betuwe diverse cursussen en workshops fotografie en cursussen digitaal fotobewerken. Heb je een leuk idee? Laat het gerust weten!