Bestellijst

Geen bestellingen

Creatief

Creatief bezig zijn, dat is dé manier om te ontspannen. Niet voor niets geven we jaarlijks vele creatieve cursussen en workshops. Of het nu gaat om een cursus tekenen en schilderen of een cursus creatieve fotografie: bij de Volksuniversiteit West Betuwe hebben we een breed aanbod aan creatieve activiteiten. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder. 

Wil jij meer leren over je computer, over een specifiek programma of over sociale media? Wij bieden verschillende cursussen aan die je computervaardigheden verbeteren. Tijdens een workshop kun je leren hoe je bestanden en mappen het beste kunt orderenen of hoe je je computer het beste kan beveiligen. Bij de cursus Excel leer je de geheimen van de multifunctionele spreadsheet programma.

Lees meer

Maak kennis met glas in lood, armbanden maken, tekenen of beeldhouwen. Tijdens de creatieve cursussen leer je de basisvaardigheden en ga je zelf aan de slag met verschillende technieken. Na afloop van een cursus ga je met een eigen kunstwerk of product naar huis.

Lees meer

We maken meer foto’s en video's dan ooit te voren met telefoons en digitale camera’s. Een echt goede foto of video maak je echter met aandacht voor compositie, kleur en lichtinval. Wil je hier meer over leren? Volg dan een cursus digitale fotografie.  

Lees meer

Veel mensen kunnen schrijven, maar kun je ook creatief schrijven, foutloos schrijven of gedichten schrijven? Dat is iets anders dan het maken van een boodschappenlijstje. In de cursussen bij de Volksuniversiteit leer je je creativiteit te gebruiken om een verhaal te schrijven of je boodschap over te brengen.

Lees meer

Ieder jaar hebben we een groot aanbod cursussen tekenen en schilderen. In Culemborg vinden de lessen plaats in ons eigen Atelier. Ook in Tiel en Geldermalsen organiseren we af en toe een cursus tekenen en schilderen. De cursussen tekenen en schilderen zijn voor alle niveaus: van beginner tot gevorderden. In de ene cursus kun je vrij aan de slag en in de andere krijg je specifieke opdrachten.

Lees meer
Binnenkort: Tekenen en schilderen
Cursus Portrettekenen en -schild... 6 x op Ma. 01-04-2019 19:30 - 22:00
Cursus Schilderen met olieverf i... 6 x op Do. 04-04-2019 19:30 - 22:00
Cursus Portret a la Picasso 3 x op Ma. 06-05-2019 13:00 - 16:00
Cursus Intuïtief Schilderen 3 x op Di. 07-05-2019 9:30 - 12:30

Aandacht voor je uiterlijk zorgt voor een verzorgd uiterlijk. Wil je eens meer weten over hoe je meer aandacht kun besteden aan uiterlijke verzorging? Volg dan een workshop kleuradvies of kledingadvies.

Lees meer

Soorten creatieve cursussen

Misschien denk je bij creatieve cursussen al snel aan een cursus tekenen. Er zijn echter veel meer vormen van creativiteit, waar wij leuke cursussen voor aanbieden. We verdelen de creatieve cursussen onder in een aantal subcategorieën:

  • Computer en sociale media
  • Creatieve  handvaardigheid
  • Fotografie en video
  • Tekenen en schilderen
  • Uiterlijke verzorging

Ervaring creatieve cursussen

Heb je nog geen ervaring, maar wil je toch graag een creatieve cursus volgen? Meestal is dat geen enkel probleem. In de tekenlessen kan ieder op zijn/haar niveau aan de slag. Sommige cursussen, zoals digitale fotografie, worden gegeven op verschillende niveaus. Kies dan het niveau dat bij je past. Twijfel je of je het niveau in een cursus aan kan? Neem dan contact op met de Volksuniversiteit West Betuwe.